Om Freijs sångcenter

Diplomerad sång- och musikpedagog

Jag heter Emma Freij Dahlqvist och jag är diplomerad sång- och musikpedagog från Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.

Jag vill förmedla min kunskap inom sång till andra för att lära, sprida glädje och tända deras gnista att vilja fortsätta att utöva sång.
Jag tar emot elever på alla nivåer, allt från nybörjare till erfarna sångare.

Tekniker

När jag undervisar använder jag mig av sång- och talteknik som Bo Urban Nordgren och Sven Wedin förespråkar, den danska forskaren Cathrine Sadolins ”Komplett sångteknik” och Marianne Khosos ”Sångteknik utan gränser”.

Hur är en sånglektion utformad?

Vad vi gör på lektionerna styr du i samråd med mig. Har du speciella mål eller önskemål? Kanske vill du ha hjälp med att sjunga starkare eller kunna ta högre toner?
Då ser jag till att utforma övningar och lektionsinnehåll efter detta.

Intressen

Mitt stora intresse har alltid varit sång och att utveckla min sångteknik för att behärska så många olika genrer som möjligt. Därför undervisar jag i alla typer av sångtekniker. Allt från ”poprösten” till ”operarösten”.

Övriga sysselsättningar

Förutom att undervisa så frilansar jag som sångerska. Jag har erfarenhet av alla typer av framträdanden. Allt från små kyrkosammanhang till stora scener tillsammans med kända artister så som Jonny Logan, Fredrik Kempe, Martin Stenmark med flera. Jag har också varit försångerska till artister som Bonney M och Carola med flera. Vill du läsa mer om detta eller lyssna på vår musik så kan du besöka www.systrarnafreij.se

Vem har jag studerat för?

Jag har studerat sång för pedagoger så som:
Kristina Nilsson, Siw Lejion, Anders Düring, Gunnar Forshufvud och Bo-Urban Nordgren.